У цій статті представлено огляд того,
як переносні та стаціонарні обігрівачі MASTER можуть
підтримувати птахівництво, свинарство та корівництво, а також сушіння та
зберігання сільськогосподарської продукції у фермерських господарствах. Обігрівачі MASTER знаходять застосування у багатьох галузях сільського
господарства. Швидка установка, низькі експлуатаційні витрати та висока
ефективність - ось лише деякі з переваг, які зробили їх кращим типом обладнання
для обігріву складських та тваринницьких приміщень. Повітряні обігрівачі зручні не тільки
для підвищення температури в сільськогосподарських спорудах, їх також можна
використовувати для сушіння овочів, чепраків та багато іншого. Оскільки
сільськогосподарська галузь сильно залежить від сезонних змін та чутлива до
них, опалення знадобиться лише протягом короткого періоду часу. Це робить
переносні повітронагрівачі ідеальним рішенням.
Не просто повітронагрівач
Але річ не тільки в тому, щоб знайти
переносний обігрівач. Залежно від того, де він застосовується, він повинен буде
відповідати певним вимогам, або зламається, або просто не виконуватиме свою
роботу належним чином. Наприклад, повітронагрівачі в тваринницьких та
зерносховищах зазвичай збирають велику кількість бруду та пилу. Вони також
піддаються впливу токсичних газів, у тому числі аміаку (переважно у
тваринницьких приміщеннях). І фермери використовують набагато більше засобів
для чищення та дезінфікування на цих ділянках. Все це фактори, що негативно
впливають на продуктивність та термін служби повітронагрівача. Вони також є
причиною того, що дуже важливо вибирати агрегати, виготовлені з високоміцних
компонентів, та використовувати високоякісні витратні матеріали, такі як
повітряні та паливні фільтри.
TECHNOpoint пропонує асортимент пристроїв, що працюють на рідкому чи
газовому паливі (скраплений нафтовий газ та природний газ), які успішно
використовуються у сільському господарстві по всій Європі протягом багатьох
років. До них відносяться масляні обігрівачі з вихлопною системою або без неї,
а також газові обігрівачі.
Далі коротко описується, як обігрівачі
можуть допомогти у різних галузях сільського господарства, наприклад, при
сушінні зерна, птахівництві та свинарстві, а також при зберіганні
сільськогосподарської продукції.
Сушіння зерна обігрівачами Master
Протягом десятиліть фермери
використовували ту саму технологію сушіння зерна злаків за допомогою
повітронагрівачів. Вологість зерна на продаж не повинна перевищувати 15%. Однак
у свіжозібраному вигляді рівень вологості становить близько 30%. Тому необхідне
сушіння. Ми брали участь у проектах такого
типу, коли фермер вирощує врожай, а потім збирає врожай у кількох корівниках,
які були спеціально пристосовані для цієї мети, встановлюючи повітропроводи для
гарячого повітря та повітропроводи в підлозі для розподілу гарячого повітря. Потім опосередковані обігрівачі MASTER BV 290 розміщуються зовні будівлі. Вони дмуть
гарячим повітрям на величезний вентилятор, який продуває його через
повітропровід між приміщеннями, де сушаться зерна злаків. Температура в цьому повітроводі
зазвичай становить 30-35°C. Звідти гаряче повітря розподіляється вузькими
повітроводами в підлозі. Час, необхідний досягнення бажаного рівня вологості,
залежить від багатьох чинників, але ми бачили приклади для двох корівників
нормального розміру, де два тепловентилятора потужністю 81 кВт змогли досягти
цього рівня протягом тижня. У цьому випадку нагрівачі змогли висушити приблизно
939 л. /24 години.
Птахівництво та свинарство
Фермери в усьому світі добре
усвідомлюють важливість мінливих умов, у яких необхідно вирощувати
сільськогосподарських тварин, і той факт, що їх не завжди можна отримати без
допомоги певного обладнання та ноу-хау. Умови значно впливають на здоров'я,
раціон, зростання і, зрештою, на якість готової продукції, тому правильне їхнє
дотримання корисне як для тварин, так і для бізнесу. Важливою частиною цього
процесу є забезпечення гарної вентиляції та належних заходів контролю
температури.
У свинарстві постійне підтримання
оптимальних кліматичних умов необхідне виробництва високоякісного м'яса за
мінімальних витратах. Залежно від стадії життя свині потребують дуже різних
температур для нормального розвитку. У загонах для новонароджених поросят
оптимальна температура має бути відносно високою протягом перших кількох днів.
Але в міру того, як порося набирає вагу, температуру можна знижувати. Необхідна
точна температура залежить як від розміру та віку порося, так і від типу
підлоги (солом'яний, бетонний, перфорований метал, ґратчастий або інший). Крім
того, дорослі свині зазвичай добре почуваються при температурі, яка трохи вище,
ніж у вагітних свиноматок.
У птахівництві також пред'являються
особливі вимоги до температури. Перші п'ять днів після вилуплення курчат слід
містити при температурі 35°С. Згодом температуру можна зменшити приблизно до
22°C. Важливо мати на увазі, що пташенята вкрай чутливі до зміни умов – різкі
перепади температур можуть призвести до значних втрат та послабити тварин. У
птахівництві використовуються різні моделі повітронагрівачів залежно від
масштабів утримання та площі курника. Це можуть бути непрямі нагрівачі, прямі
переносні нагрівачі або стаціонарні газові нагрівачі.
Зберігання сільськогосподарської продукції
Багато сільськогосподарських продуктів
також необхідно зберігати за певних температур, щоб вони не зіпсувалися. В
осінньо-зимових умовах у холодних районах урожай може вимерзнути та
зіпсуватися, якщо зберігати його в неопалюваному приміщенні. Ці місяці
переносні повітронагрівачі можуть допомогти фермерам підвищити температуру без
необхідності встановлювати складну і дорогу систему опалення. У недавньому користувальницькому
прикладі великої фермі знадобилася тимчасова опалювальна установка для
зберігання картоплі та цибулі. Тут урожай проходить так звану фазу дозрівання,
під час якої підтримання правильної температури та рівня вологості має важливе
значення для якості кінцевого продукту. Для цього в коморі було встановлено
різне обладнання, у тому числі вентилятори та обігрівачі. Оптимальний діапазон
температур від 15 до 16°С. В цьому випадку було встановлено дві системи з
використанням портативних газових обігрівачів, які також можуть бути оснащені
додатковим кімнатним термостатом для автоматичного регулювання внутрішньої
температури. Блоки розташовувалися рівномірно, а потік гарячого повітря
направлявся на вентилятори, які згодом направляли потік повітря на овочі, що
зберігаються.
Написати коментар