Питання по
смокерам:
Чому саме дим?
Якщо вам подобається готувати на грилі на справжньому вогні, ви
обов'язково знаєте і любите унікальний смак, який їжа отримує на вогні.
Наступний крок на шляху до істинного смаку барбекю - це копчення. Багато
газових і вугільних грилів також
пропонують можливість створення чудесного димного аромату за допомогою так
званих коптильних чіпсів або шматочків для копчення.
Однак найкраще це працює зі спеціально виготовленим смокером-коптильнею! Вони
особливо підходять для «повільного і довгого»
приготування при низькій температурі протягом тривалого часу. Наприклад, у
водяній коптильні можна легко встановити температуру від 100 до 130 ° C. Однак
коптильня не підходить для прямого гриля на сильному вогні, безпосередньо над
вугіллям або над полум'ям.
Як працює
смокер?
Класичний офсетний смокер або бочонок - це великий, важкий і
чорний металевий колос. Тут в боковому пальнику
розпалюється справжнє дров'яне вогнище, дим і тепло переміщуються через
сусідній простір для приготування їжі в кухонну вежу або димар. Їжа на решітках
в камері не піддається прямому впливу вогню, а готується повільно, щоб вона
стала приємною і ніжною. Смокер - це абсолютно «низький і повільний» гриль. Не
завжди легко підтримувати потрібну температуру рівномірно. Вона буде падати
знову і знову, а потім знову підніматися, як тільки ви покладете ще дров. Так
що, якщо ви хочете закоптити свинину на ніч, вам доведеться вставати і
розпалювати вогонь. Свинина ще краще підходить для водяного копчення.
Чим же
відрізняється водяна коптильня?
Водяні смокери - це менша, більш ефективна і значно більш зручна
альтернатива великим коптильням, і їх іноді називають «коптильнями кулями»
через їх форми. Вони побудовані один на одному на декількох рівнях, так що
простір для приготування їжі знаходиться над джерелом тепла, а не поруч з ним,
як у випадку з бочковими коптильнями. Температура регулюється за допомогою
клапанів подачі і випуску повітря, які прикріплені до верхньої і нижньої
частини коптильні. Однойменний компонент - чаша для води, яку ставлять над
розжареним вугіллям, виконує одночасно декілька функцій: це також тепловий
екран, теплоаккумулятор, піддон для збору крапель і забезпечує хорошу вологість
в грилі, щоб м'ясо не висихало протягом тривалого періоду приготування. Камера
з 2-3 гратами, в залежності від її розміру, розташована під куполом, який
відображає тепло назад в інтер'єр.
На відміну від бочкової коптильні, водяна коптильня працює на
вугільних брикетах замість дров. Вона працює майже сама по собі після, що
відмінно підходить для тривалої готування страв, таких як тушкована свинина. З
цієї причини водяний смокер, на відміну від бочкового, повинен бути добре
герметизований, щоб вугілля могло втягувати досить повітря. Димний аромат створюється
завдяки шматочків або чіпсів для
коптіння, які кладуть на вугілля.
Як
влаштований водяний смокер?
Звичайно, кожен гриль від різних виробників має свої унікальні
переваги і відмінності, проте водяні коптильні зазвичай складаються з таких
компонентів:
знизу - чаша вогню у вигляді півсфери. Всередині знаходиться
решітка для вугілля, а навколо неї - вогняне кільце, в яке поміщено вугілля. На
нижньому боці чаші для багаття є кілька клапанів подачі повітря, щоб повітря
могло досягати вугілля з усіх боків і створювати рівномірно розподілену тягу.
Середня частина нагорі має циліндричну форму і, в залежності від розміру
моделі, пропонує місце для двох-трьох решіток для гриля, а також чашу для води,
підвішену внизу. Середня частина має вбудовані дверцята, які можна відкрити,
щоб отримати доступ до продуктів, які потрібно готувати на грилі, і наповнити
чашу для води або вугілля, не відкриваючи верхню кришку. Верхній елемент,
кругла кришка з випускними повітряними клапанами, утримує тепло і дим всередині
коптильні і завжди повинен залишатися закритим. Повітряний потік всередині
водяний коптильні регулюється за допомогою припливного і випускного повітряних
клапанів, і, таким чином, одночасно регулюється температура.