Навіть якщо ви не знавець вин, ви
напевно чули про Вальполічелле або, принаймні, про Амарона, вина, який
прославив цей район. Його популярність зростала з 2009 року, коли вона набула
статусу DOCG (офіційна класифікація італійських вин вищого рівня). Місцеві
виробники навіть мають підписаний маніфест, щоб забезпечити передачу високих
стандартів виробництва з покоління в покоління. У цій статті ви дізнаєтеся, як
осушувачі можуть стати найкращими друзями любителів вина, захищаючи їх улюблену
краплю від коливань умов як під час виробництва, так і при зберіганні.
Використання сучасних технологій у стародавньому процесі
На північ від Верони, регіон
Вальполічелла є домом для пишних долин, що захоплюють дух озер і однією з
найпрестижніших виноробних традицій у світі. Удосконалені понад 25 століть,
винороби у цьому районі використовують стародавню техніку збору та часткового
сушіння трьох сортів винограду. На початку процесу виноград
відокремлюють і відразу пресують, або залишають сушитися на вентильованих
дерев'яних решітках. Через кілька місяців після збирання винограду унікальний
тип росту цвілі та втрата вологості покращують вміст цукру та дозволяють їм
розвинути свій характерний смак перед пресуванням.
У міру розвитку галузі осушувачі Master, що виробляються у прилеглому
Пастренго , допомагають досвідченим виноробам удосконалювати свою майстерність,
підтримуючи оптимальний рівень вологості в печерах, підвалах, підвалах та на
фабриках. У міру того, як осушувачі та сушильні камери стають все більш широко
використовуваними, вони допомагають виробникам знизити вміст алкоголю у вині,
не втрачаючи потужного характеру, який робить його таким питим.
Як це працює
У приміщеннях з поганою вентиляцією та
коливаннями температури (наприклад, у винних льохах) стабільний рівень
вологості не може бути досягнутий за допомогою одного лише обігріву. Коли
простір ізольований від зовнішніх елементів, осушувачі конденсації створюють
безперервний потік повітря, видаляючи вологу і підтримуючи рівень вологості під
контролем. Вологе повітря всмоктується в осушувач
і проходить через охолоджуючий змійовик.
Повітря охолоджується нижче точки
роси, конденсуючи водяну пару. Прихована теплова енергія
відновлюється та повторно використовується
Охолоджене повітря проходить через
конденсатор та повторно нагрівається. Потім тепле сухе повітря повертається
до приміщення з необхідною вологістю.
Захист винних льохів від вологи
Вологість буде продовжувати впливати
на смак і якість вина ще довго після виробництва, але це частина винного льоху,
що часто не береться до уваги. Як правило, пляшки повинні зберігатись при
відносній вологості від 60% до 70%. При надто високій вологості (вище 70%) етикетки починають псуватися, а
всередині пляшки починає утворюватися пліснява. Коли рівень вологості надто низький
(нижче 60%), пробки починають висихати, піддаючи вино впливу повітря та
викликаючи втрату його смаку та аромату.
Як ви можете захистити свою продукцію
Конденсаційні осушувачі Master мають безліч переваг у харчовій
промисловості та виробництві напоїв. Ви можете виявити, що вони регулюють умови
і захищають продукти будь- де, від ферм до морозильних камер. Але для кожної
програми індивідуальне налаштування має вирішальне значення для отримання
максимальної віддачі наших продуктів. Ми можемо допомогти вам визначити ваші
вимоги, визначити необхідну вам ємність та допомогти встановити їх там, де вони
принесуть найбільшу користь.
Для додаткового спокою ви також
отримаєте експертну підтримку власного відділу додатків та міжнародної
сервісної мережі. Зв'яжіться з нашою командою, щоб дізнатися більше.
Написати коментар